acu vloerwerk 2021 benefiet infobijeenkomst

Benefiet na arrestatie en deportatie.... en infoavond: Vloerwerk Utrecht!

We vroegen netjes om ons achterstallig loon.
Ze kwamen van twee kanten.
Strak gecoördineerd;
geen waarschuwing, vordering of overleg mogelijk.
Het was een razzia.

poster vloerwerk benefiet infoavond utrecht
Klik voor origineel & verspreid m!

De smeris en de baas dachten Vloerwerk eens flink te pakken te nemen. De massa-arrestaties vierden zij openlijk met high-fives. De brutaliteit. Eén van ons werd naar Brazilië gedeporteerd… de racistische staat maakte hem een ‘illegaal’. Die deportatie vinden we ook onacceptabel. Wij steunen onze kameraad, ook financieel; hij heeft geld nodig voor zijn levensonderhoud, meubels en reparatie aan het huis van zijn familie. Hiervoor vragen we jullie solidariteit. Kom langs op onze bijeenkomsten en/of doneer!

De kameraad zelf komt aan het woord in Joe’s Garage op 13 september en in de ACU op 26 september. In een video-interview, opgenomen één dag voor hij wreed uit zijn stad werd gerukt, vertelt hij over zijn eigen, óók al schandalige conflict. Over hoe hij zich organiseerde. Over hoe hij zijn rug recht houdt, zelfs op dat moment, en hoe hij op actievoeren terugblikt.

Het eten wordt verzorgd door de Barrikade en zal muzikaal verlevend worden. De bijeenkomst in Amsterdam was reuze gezellig en een groot succes.

In Utrecht is de avond meer dan een benefiet. We doen hier twee bijeenkomsten door elkaar. Al langer willen we uitbreiden naar Utrecht – en vragen Utrechters waar we blijven. Recent hebben we genoeg geïnteresseerden gevonden om de sprong te wagen. Deze avond is bij uitstek bedoeld voor zij die vinden dat Utrecht ook een solidariteitsnetwerk dient te hebben. Maar wat is dat eigenlijk, Vloerwerk? Hoe werkt dat? Wat voor bijstand kan ik verwachten? Wat wordt van mij verwacht? Moet ik op iedere vergadering en actie meedoen om onderdeel te zijn? Kom langs, discussieer mee, doe mee.

ACU, Voorstraat 71, Utrecht Centrum
26 september | deuren open vanaf 18:00
De entree is donatie.

Losse donaties kunnen ook naar Sjerp van Wouden, NL31INGB0006886074 onder vermelding van “donatie vloerwerk”!

Dit bericht zit in:

Categorie: Algemeen, Utrecht

Tag: benefiet, Utrecht