Overwinning voor Vloerwerk Utrecht!!

Een mooi begin voor Vloerwerk Utrecht; een eerste zaak gewonnen. Een klantenservicemedewerker die onze hulp inschakelde heeft betaald gekregen. De werker vroeg ons om zijn naam en de naam van het bedrijf niet te noemen, en dus doen we dat ook niet. Zo gebeurde het allemaal.

De werker kwam naar ons met de vraag of we hem konden helpen bij het opeisen van calamiteitenverlof. Na het overlijden van zijn vader heeft hij een aantal dagen niet gewerkt. Dagen die hij gewoon doorbetaald zou moeten krijgen. Het bedrijf waar hij werkte had hem voor die dagen niets betaald. Wij hebben hem geholpen bij het uitzoeken van wat zijn rechten zijn, en met hem meegedacht over hoe hij de gesprekken met zijn werk kon aanpakken.

Het bedrijf stribbelde nog even tegen. Na het eerste gesprek claimden ze dat hij helemaal geen recht had op calamiteitenverlof, omdat hij een nulurencontract heeft. Iets wat simpelweg niet waar is! Volgens de wet heeft deze arbeider gewoon recht op betaald verlof. Volgens ons rechtsgevoel al helemaal. We lieten het er dus niet bij zitten!

Samen met de arbeider hebben we het contract en de wet doorgekeken, en gewapend met deze kennis is hij opnieuw met zijn werk in gesprek gegaan. Met succes: op zijn volgende loonstrookje komt ook het geld voor de dagen die hij niet heeft gewerkt.

Op naar de volgende overwinning!

Heb jij nu een soortgelijke situatie, of een ander probleem met je baas? Neem dan contact met ons op via info@vloerwerk.org. We staan voor je klaar, in Utrecht en Amsterdam.

Dit bericht zit in:

Tag: overwinning, Utrecht

Categorie: Utrecht