Nieuwe vakbond Cultural Workers Unite opgericht in Rotterdam

In Rotterdam is enkele maanden geleden de groep Cultural Workers Unite (CWU) gestart. Zij komen op voor de belangen van álle werkers in de culturele sector, ook als hun werk op zich niet cultureel is. Bijvoorbeeld horecapersoneel, gastheren en kassamedewerkers in culturele instituties. De traditionele culturele vakbond richt zich vooral op artiesten.

Vakbond voor en door werkers

CWU is er voor de werkers, om hen te adviseren en te ondersteunen bij misstanden op het werk. Net als Vloerwerk is het een organisatie voor werkers, door werkers. Wij vinden dit soort initiatieven geweldig. Ze verdienen de solidariteit van ons en eigenlijk alle werkenden. Bij deze vanuit Vloerwerk, CWU, gegroet, alle succes van de wereld toegewenst!

Het is nog een jonge organisatie, hoe ze zich precies organiseren en manifesteren zullen ze nog aan het uitzoeken zijn. Ze hebben blijkbaar net een zine uitgegeven en buttons laten drukken. Ook politiek gezien laten ze behoorlijk wat lef zien. Dat vind je allemaal op hun Facebook.
Neem ook een kijkje op de website van CWU en lees hun verhaal en missie.

Site | Facebook | Instagram

Voor 1 mei maakten ze enkele posters:

Dit bericht zit in:

Categorie: Algemeen

Tag: Rotterdam