Logo van modedistributiecentrum Bleckmann, die mensen onterecht ontslaat

Gesprek met Bleckmann loopt op niks uit - Acties worden hervat!

Vandaag gingen we met Joery* in gesprek met de multinational Bleckmann. Joery is daar ontslagen, omdat hij kritiek had op respectloos en onveilig gedrag van leidinggevenden. Helaas kwam er niks uit. Prima, ons kruit is nog lang niet verschoten. Demonstreer mee op 6 december, stop onzin-ontslagen!

Op 16 september hebben we al contact gezocht met Bleckmann over de situatie. Ze namen ons duidelijk niet serieus, en reageerden gewoon niet. Dus zijn we op 25 september begonnen publicaties over de situatie en acties aan de poort. Na drie acties kwam er een reactie, van de advocaat van Bleckmann. Nu namen ze ons wel serieus. Ze wilden het gesprek met ons aan, en reserveerden daarvoor een ruimte in Hotel van der Valk. Daar zaten we dan, tegenover de internationale HR manager van de multinational, een manager van de betreffende locatie van Bleckmann en de advocaat.

Na een gesprek van een kwartier waarin we korte metten maakten met de paar argumenten die ze hadden, kwam de aap uit de mouw. Ze gaven aan een oplossing te willen. Wij natuurlijk ook. We benadrukten dat onze oplossing vanaf het begin af aan al duidelijk was: Joery terug op het rooster en financiĆ«le compensatie. We legden de bal bij hun: wat zouden jullie dan als oplossing zien? Ze draaiden er om heen en zeiden iets over dat Joery en andere flexwerkers hierin helemaal geen rechten hebben. Dat was het. Verder geen enkel voorstel. De ‘oplossing’ die zij wilden is duidelijk: flexwerkers hebben het maar te accepteren dat ze worden gebruikt als wegwerpartikelen. Dat is natuurlijk onacceptabel. We hadden genoeg gehoord, en stapten op.

Om ruimte te maken voor dialoog hadden we de acties opgeschort. Helaas stond Bleckmann niet open voor een oplossing. De acties zullen dus worden hervat. Prima, ons kruit is nog lang niet verschoten. Zo organiseren we op 6 december een demonstratie tegen de rechteloosheid van flexwerkers. En zullen er in de tussentijd nog meer acties plaatsvinden. De overheid garandeert onze rechten niet meer, de vakbonden kunnen het niet afdwingen. We moeten het zelf doen. Doe mee! Stop onzin-ontslagen!

*Pseudoniem

Dit bericht zit in:

Categorie: Acties, Algemeen, Bleckmann