vloerwerk delegatie jamin

Jessica & Vloerwerk winnen 2323,41 euro van Jamin Warmoesstraat!

De campagne van Jessica* en Vloerwerk tegen Jamin Warmoesstraat is erg voorspoedig verlopen. De werkgever is snel overstag gegaan en heeft de totale geëiste som van €2.323,41 betaald.

Jessica had vanaf het moment dat ze zich ziek moest melden veel te weinig inkomen ontvangen. Daardoor stapelden de rekeningen zich op en was ze afhankelijk van haar vriend die haar in deze periode financieel ondersteunde. De betaling van het geld waar ze recht op had kwam precies op tijd! Zo werd voorkomen dat zij beiden in de problemen zouden komen door achterstallige betalingen.

Toen Jessica haar werkgever zelf benaderde over het achterstallige geld werd ze niet serieus genomen. In reactie op onze eerste brief naar Jamin hield de werkgever zich eerst nog even van de domme door onze eis af te doen als een misverstand. Maar 5 dagen nadat we zijn langsgegaan om onze eisen ter plekke aan de manager te overhandigen, heeft Jamin het geld overgemaakt. Het lijkt erop dat het simpelweg genoeg was om te laten zien dat er een solidariteitsnetwerk achter Jessica stond door met een groep van Vloerwerk langs te gaan. Het overtuigde Jamin dat ze Jessica’s claim niet zomaar van zich af konden schuiven. De steun vanuit Vloerwerk gaf Jessica het gevoel er niet alleen voor te staan en dat ze gelijk had in deze kwestie. Jessica zat in een moeilijke situatie en op zo’n moment is het fijn dat een grote groep mensen niet alleen naast en achter je staan, maar ook daadwerkelijk meeleven met je situatie. Dit gaf Jessica de durf en de kracht om haar oude werkgever te confronteren en op te komen voor haar rechten.

Jamin Warmoesstraat heeft echter geen excuus gemaakt aan Jessica. Ze geeft aan dit erg jammer te vinden. Zo voelt het alsof Jessica het geld alleen heeft gekregen omdat Jamin problemen voor zichzelf wilde voorkomen, maar dat het bedrijf het nog steeds normaal vindt om zo met haar werknemers om te gaan. Als dit zo is en Jamin Warmoesstraat meer medewerkers zo blijft behandelen als Jessica, dan kloppen wij wellicht snel weer bij de keten aan.

Tegelijkertijd is zowel voor Vloerwerk als Jessica het belangrijkste doel van deze campagne behaald. We zijn blij dat Jessica eindelijk het geld heeft ontvangen waar ze recht op had. En dat we opnieuw hebben kunnen laten zien: problemen op je werk? Samen sta je sterk!

*De naam Jessica is een pseudoniem.

De campagneaankondiging kan je hier vinden.

Dit bericht zit in:

Categorie: Acties

Tag: Jamin