vloerwerk delegatie jamin

De ongezoete waarheid over Jamin Warmoesstraat

Wie in Nederland een baan heeft zal in de meeste gevallen recht hebben op loon, vakantiegeld- en dagen, minimaal 70% van het loon bij ziekte en indien van toepassing het meedelen in de fooienpot. Erg prettig is het niet wanneer je vier van deze vijf rechten dan niet krijgt. Dit overkwam Jessica, tijd voor actie!

Afgelopen najaar begon Jessica vol enthousiasme aan haar baan bij de Jamin in de Warmoesstraat. Het leek allemaal in orde, het contract werd opgesteld, het contact met collega’s liep goed en er was flexibiliteit in het rooster. Eigenlijk ging alles goed totdat ze een maand later een ongeluk kreeg en thuis kwam te zitten. Jessica zat ermee dat ze zich ziek moest melden en lichtte regelmatig haar werkgever in over de voortgang van haar herstel. Echter kwam dit telkens vanuit Jessica en is er vanuit haar werkgever niets gedaan rondom haar reïntegratietraject.

Toen Jessica weer aan het werk ging merkte ze dat ze veel minder werd ingeroosterd dan eerst. Het contact met haar werkgever verliep steeds lastiger en ze voelde zich niet meer serieus genomen. De stress werd haar te veel en ze kwam weer thuis te zitten. Haar fooien ontving ze niet en ook de uitbetaling van haar ziektedagen laat op zich wachten. Op een gegeven moment is haar vriend langs gegaan om haar fooi te halen, maar al snel daarna kreeg ze van de manager te horen dat dit niet op prijs werd gesteld. Het contact tussen Jessica en de Jamin verliep telkens moeizamer en wanneer ze vroeg om de regeling rondom de betaling werd ze van het kastje naar de muur gestuurd. Tevens bleek de salarisadministratie niet helemaal op orde. Om maar even een voorbeeld te noemen stond er op enkele loonstrookjes een afwijkend minimumloon.

Inmiddels is het dienstverband opgezegd maar is de situatie nog zeker niet afgesloten, ze heeft nog ruim 2000 euro tegoed. Het is tijd voor actie. Jessica wacht nog steeds op haar geld en natuurlijk op een welgemeend excuus. Jamin is in de gelegenheid gesteld om hun fouten recht te zetten maar heeft dat tot nu toe geweigerd. Daarom is Vloerwerk een campagne begonnen. Zaterdag 12 mei zijn we langsgegaan met een delegatie om onze eisen ter plekke af te leveren. De komende tijd zullen meer acties volgen, tot we winnen.

Dit bericht zit in:

Categorie: Acties

Tag: Jamin