solidariteitsnetwerk solidarity network vloerwerk actie

Meer info

Problemen en conflicten op je werk, bijvoorbeeld over loon of werktijden, kan je het beste samen oplossen. Alleen ben je zwak en word je vaak van kastje naar de muur gestuurd. Of je kan ontslag krijgen als het je niet bevalt. Juridische procedures zijn bovendien vaak duur en ingewikkeld. Door een netwerk van mensen op te bouwen die voor elkaar opkomen, willen we onszelf en anderen verzekeren dat we nooit alleen zullen staan.

Samen kunnen we onze bazen confronteren en krijgen waar we recht op hebben. Soms is gezamenlijk een eis stellen al genoeg, in andere gevallen is er veel meer nodig. We maken dan een plan, op maat gesneden van de baas die we tegen ons hebben. We voeren dan opbouwende acties: van klein naar groot, zowel in effect op het bedrijf als de aantallen mensen die erbij betrokken zijn.

Door dit slim te doen en verantwoordelijkheden af te wisselen, zorgen we er voor dat we door kunnen gaan zolang als dat nodig is. We worden sterker met elk persoon die hier wat tijd in steekt en elke overwinning die we met elkaar behalen.

We zijn ons ervan bewust dat mensen verschillende hoeveelheden tijd hebben om hieraan bij te dragen. Daarom horen we graag van je hoe betrokken je bij dit project wilt zijn, en of je al idee├źn hebt over hoe je dat zou willen doen. De enige voorwaarde om te kunnen rekenen op de steun van anderen, is dat je zelf ook anderen ondersteunt. Minimaal is dit aanwezig zijn op (sommige) acties. Je hoeft in ieder geval niet huiverig te zijn omdat je geen ervaring hebt met bepaalde dingen. Alles valt te leren. Sterker worden gaat bovendien niet alleen over aantallen, maar ook over kennis en kunde. En hoe sterker we worden, hoe groter de problemen zijn die we kunnen oplossen!