vloerwerk picket ced europlaza

Nieuwsbrief april '21. CED ronde 3 en meer conflicten

Strijders!

We mogen trots zijn op wat we neer hebben gezet in de afgelopen 2 rondes. Het overgrote deel van onze leden doet nu al actief mee en er is een waar bondgenootschap om ons ontstaan in onze strijd tegen CED. Louter door de strijd zo aan te gaan hebben we al veel gewonnen.

We hebben een voorbeeld voorgehouden aan de vele slachtoffers van Vizier op Links: we kunnen terugvechten, hou je taai. We komen straks sterker uit deze strijd dankzij deze pittige oefening, en omdat we uit de nood van de lockdown een deugd gemaakt hebben en geheel nieuwe directe actie tactieken uitgevonden hebben. We zijn onderdeel van de bredere beweging die Vizier op Links beschaamd heeft en zelfs hun financieringsmodel heeft geschaad.

En dan moet het echte offensief tegen CED nog beginnen. We willen de totale overwinning en bedrijven leren wel een paar keer op hun hoofd te krabben voor ze collaboreren met fascisten. Of we deze overwinning behalen is in onze handen. Het zou mooi zijn. Maar laten we waken voor mission creep, en zo berekenend zijn als we bekend staan.

De komende tijd zullen we wekelijks een picket organiseren naast de belrondes. Vandaag was de eerste picket. Ook zullen we een fraudeonderzoek starten naar CED en hun lastig gaan vallen met onze WOB-verzoeken. Daarnaast verzwaren we onze belronde weer. Dit is het laatste deel uit de ‘rustige fase’ van onze campagne tegen CED. Daar gaan we! Meld je aan om mee te doen.

Meer conficten: Pullitzer. Chicken bar. Goodman. Pizzaboer.

Naast CED, of wellicht vanwege ons werk met CED, komen meer werkers met conflicten naar ons toe. Naast het ZZP conflict met vastgoedcowboy Goodman benaderde een pizzabezorger ons. En iemand ie ook al jaren bij Vloerwerk zit had niet 1 maar 2 conflicten. Ze is bestolen tijdens de Corona epidemie door het rijkeluis Pullitzer hotel en is genaaid door haar werkgever de Chicken Bar.

Het een en ander laat zien dat we niet moeten vergeten wat we zijn. Onze campagne tegen CED is van groot belang, maar mag niet betekenen dat we de ‘simpelere’ dingen laten vallen. We zijn een solidariteitsnetwerk en we moeten er voor elkaar zijn. Zoals een bakker in zijn haast niet moet vergeten brood te bakken. Deze conflicten hoeven gelukkig niet acuut gewonnen te worden, dus we hebben wat speling. Maar laten we het als een compliment zien voor ons werk, dat zoveel mensen vertrouwen in ons durven stellen.

Dit bericht zit in:

Categorie: Algemeen, CED

Tag: nieuwsbrief