vloerwerk picket bij CED europlaza

Nieuwsbrief april 2021: CED campagne zwaar, lekkere pickets, een verrassing en 1 mei

Vloerwerkers ♥✊ !

Laten we er niet om heen draaien: de campagne tegen CED in solidariteit met Marisella is loeizwaar. We hebben drie belrondes gehad. De eerste twee waren joliger en frisser. Tijdens de derde ronde, toen we in aantal en tactiek verder escaleerden, veranderde dat. CED vond ons klooote irritant… en liet dat ook duidelijk merken. Hun telefoonlijnen liepen in de soep. Doordat CED hun frustratie natuurlijk uitte naar onze bellers, was dat voor de deelnemenden ook zwaarder om te blijven doen, vergeleken met toen de actie nog minder impact had.

We moeten goed onze doelen en middelen in de gaten houden. Het kan zijn dat CED gewoon schade na schade blijft pakken en weigert te praten. Onze eis is dan ook wel torenhoog. Begrijp ons niet verkeerd! CED is nog lang na nog niet van ons af. En de Vloerwerk trucendoos is schier eindeloos. Maar als het gaat om Marisella steunen middels solidariteit, politieke vrijheid verdedigen en Vizier op Links verzwakken, bedrijven waarschuwen niet met dat soort tuig in zee te gaan… Daar hebben we al veel behaald. Op dit moment zijn we sterker geworden door deze strijd, als collectief en velen ook individueel. Laten we ons niet gek laten maken en onszelf opstoken, want de strijd gaat door.

Komende week vrijdag komt er een stevige actie richting CED. Helaas is een nieuwsbrief net te openbaar voor om alles kunnen te delen. Het wordt goed en stevig, vraag ons om meer details of kom naar de vergadering. We hebben [weggelaten uit openbare publicatie] nodig.

Hopelijk komen er ook twee tactieken uit de verf die flink vertraagd zijn. Dat is nog bezien en doorzetten. Mocht het lukken dan zal CED niet weten wat ze nu weer meemaken. Maar mocht je je dus afvragen “waar blijft de laatste ronde”, het antwoord is dus dat niet al onze plannetjes vlekkeloos uitkomen…

De campagne drijft op de inventiviteit en creativiteit van de deelnemers. Te veel voorbeelden om op te noemen. Zo kwam iemand, ook actief in de milieubeweging, met een zekere spannende tactiek uit de Australische anti-steelkool beweging… Om maar te zeggen: dit kan alleen maar collectief. Dus ook de discussie over verdere verloop van de campagne. Doe mee aan de vergadering en laat je horen.

[weggelaten uit openbare publicatie]

En gedurende de week gaan we weer mensen vragen zich decentraal in te zetten tegen CED.

Pickets gaan lekker!

Naast de belrondes zijn er nu 3 pickets geweest bij CED in de Bijlmer. De eerste picket hielden we nog klein. De receptionist dacht: “ach, is dat Vloerwerk, nou het zal wel” en ze kwam een babbel maken. De actie was bewust rustig.

De week erop waren we er met 15 en waren we ook wel beter te horen. Dat vond CED niet zo leuk. De politie kwam, maar door bureaucratisch geharrewar kregen ze ’t niet rond ons te verwijderen.

ced europlaza vloerwerk picket
pickets vs 1.5m regel 🤔

Gister waren we er weer. Dit keer met 20 mensen en nog meer geluid. Leuzen combineerden we met impromptu toespraken zoals een uiteenzetting over de fraudeleuze en schandalige handelswijzen van CED in Groningen. CED probeerde opnieuw te doen alsof het hen niet deerde.

Nadat we afmarcheerden rende dan ook een mannetje van CED naar buiten om onze flyers van de auto’s snel te verwijderen. Hij dacht dat we weg waren. Erh! Nee, we zijn gaan demonstreren om het pand heen, vervolgens tegenover het pand, en tenslotte nog een keertje over het terrein. Ha ha.

Volgende week grooote verrassings [weggelaten]! Mail of bel 0616541143 voor meer info!

Dit bericht zit in:

Categorie: Acties, CED

Tag: nieuwsbrief