Vloerwerk poster tegen loonroof en urendiefstal vanwege Corona

Nieuwbrief augustus 2020 - gedonder in de coffeeshops, donaties, de coronaposter is er!

Beste Vloerwerkers,
Voor uw leesplezier, informatie en amusement volgt hier in plaats van uw gebruikelijke uitnodiging ter vergadering een vlot geschreven nieuwsbrief: Dat het mag bevallen en charmeren!

Het rommelt in de Coffeeshops van Amsterdam.

Meerdere werkers hebben zich bij ons gemeld met problemen.
S. heeft voorwerk gedaan voor eventuele zaken. Het resultaat is uiteenlopend: aan de ene kant was er de dame die danig veel pit had dat ze met slechts wat advies de strijd zelf aanging en enkele duizenden euro’s terugwon.
Aan de andere kant krabbelde iemand op het laatste moment terug van een campagne. Hier hadden we veel in geïnvesteerd, we waren klaar om te gaan: bijna stonden we voor een bekende Amsterdamse coffeeshop. De druk op hem, vanuit bedrijf en familie, werd hem te hoog. Een zaak waar we veel meer in geïnvesteerd hadden kwam niet van de grond wegens de economische druk die deze persoon ervoer. Mocht uit de sector nog een zaak volgen zijn we voorbereid om te helpen met raad en daad!

Complexe zorgzaak: compensatie-eis na jaren ziekmakend getreiter

D. werkte jaren in een zorginstelling. Ze is schandalig slecht behandeld en brandde door. Toch knokt ze terug en vecht ze voor genoegdoening. Wij staan haar bij. Deze strijd is nog in de aanloop maar trekt een zware wissel op haar. We zijn inmiddels in een wat afwachtender houding.

Deze drie verhalen laten allemaal zien hoe moeilijk het kan zijn om in de strijd te komen en hoe indrukwekkend het is dat deze individuen het toch doen, of in ieder geval een poging tot. Hulde aan hun. Mensen zijn en worden deze periode massaal bestolen door bazen. De paar voorbeeldjes van strijd groter en succesvol maken kan impact hebben. De bazen zijn niet zo sterk.

Steelt je baas euro’s / uren wegens Corona?

De NieuVloerwerk nederlands corona posterwe poster staat al op Facebook en is vers van de drukker.
Gekozen is voor een duidelijke poster in Nederlands en Engels als tweeluik.
En wie weet? Wellicht kunt u hem binnenkort in u eigen straat bewonderen!
Wil je ‘m hebben? Je kan de poster hier downloaden of mail naar info@vloerwerk.org en we regelen wat.
Wil je helpen posteren? Bel Sjerp: 0616541143.

Donaties

Vloerwerk heeft ongeveer €500 opgehaald aan donaties. Hiermee dekken we eerdere acties en konden we mooie grote posters inkopen! Dank aan alle donateurs!

Waarom een nieuwsbrief?

We stuurden jarenlang via de mail alleen vergaderingsuitnodigingen & actie-oproepen, amper nieuwtjes of besluiten. Het uitgangspunt dat Vloerwerk op de vergaderingen bijeenkomt klopt echter niet met onze praktijk. Dit is niet de plek voor een hoe en waarom, daar is de vergadering dan wel weer voor. In een formeel gelijke organisatie, die daar ook bewust naar streeft, hebben we praktisch een informele leiding.
We willen toegang tot het wel en wee van Vloerwerk verbeteren, groepsgevoel versterken, en hopelijk meedoen buiten de vaste kring bevorderen. De communicatie tot nu toe hielp hier niet bij. Wat we deden was theoretisch top, praktisch wat minder. Vandaar deze nieuwsbrief, ook stilistisch een verandering.
Maar. We vonden het wel nodig om de keuze toe te lichten. Een nieuwsbrief is een typisch hiërarchisch communicatiemiddel. We accepteren nu de scheiding in Vloerwerk als het ware. Meer dan eerst is dit medium iets waarmee ‘de vaste kring’ praat tegen de ‘achterban’. Desalniettemin hopen we dat het netto Vloerwerk toegankelijker maakt.

Dank u voor het lezen en vergeet niet:
Samen staan we sterk: Vloerwerk!

Voel je je geroepen om mee te doen? Zin om onrecht op de werkvloer te bestrijden?
Vloerwerk zoekt snuggere, lieve en vrijzinnige mensen!
Voel je je aangesproken stuur dan een mailtje naar: info@vloerwerk.org

Dit bericht zit in:

Categorie: Algemeen

Tag: coffeeshop, nieuwsbrief, posters