Snelle overwinning bij Stromma!

Daria is door Stromma betaald voor de diensten waarvoor ze was ingeroosterd voor februari. Na een misselijkmakende strijd via de email en een persoonlijke overhandiging van de eisenbrief, ging het bedrijf akkoord met de uitbetaling. Helaas kan niets de schade goed maken die volgt uit slecht management en de demotivatie die daaruit ontstaat. Het lijkt er op dat het genoeg was te laten zien dat Vloewerk een solidariteitsnetwerk is, waarin we allemaal vechten voor onze rechten totdat we krijgen waar we recht op hebben. Het liet Stromma Nederland zien dat er mensen zijn die bereid zijn om te vechten, dat je nooit alleen bent en dat je altijd moet eisen waar je recht op hebt.

Door Daria. Lees hier meer over haar zaak.

Vanuit mijn eigen standpunt kan ik zeggen dat, na veel slapeloze nachten, ik uit kijk naar de stilte na de storm. Wanneer je naar een nieuw land gaat en overnieuw begint, kan de eerste plek waar je werkt een grote invloed hebben op je leven, je door elkaar schudden en je opnieuw doen nadenken over je prioriteiten. Het is ook nog maar de vraag of er maatregelen worden genomen om soortgelijke issues te voorkomen bij andere medewerkers. Het is belangrijk om ieders positie en rol te erkennen en hen te stimuleren het beter te doen, niet om ze te intimideren.

Door Vloerwerk aan mijn kant te hebben, kreeg ik de extra duw in de rug die ik nodig had. Het geeft je een gevoel van kracht om te weten dat er mensen bereid zijn om je hun tijd en energie te geven, om te krijgen wat je verdient. Wat ik het meest waardeerde was de eenheid: samen is het makkelijk om een sterker standpunt in te nemen.

Daria en Vloerwerk hebben beide hun doelen bereikt, en we kunnen wel zeggen dat het een mooie overwinning was. En zoals altijd willen we je er aan herinneren: problemen op je werk? Samen sta je sterk!

[N.B.: Dit alles gebeurde voorafgaand aan de coronacrisis. Stromma ging akkoord om te betalen op 6 maart. We besloten daarop te wachten met dit artikel totdat Daria daadwerkelijk was betaald.]

Dit bericht zit in:

Categorie: Acties, Stromma