Projecten van ons spandoek

Spandoeken, borden & lekker eten! De vloerwerk materiaaldag.

Zaterdag 2 april hadden we onze actiemateriaaldag. Allerlei mensen van de actielijst knutselden samen materiaal voor acties in elkaar. Ondertussen konden we elkaar zo ook wat beter leren kennen. Nadat zo rond half één de eerste mensen aankwamen zijn we snel aan de slag gegaan. Via een projector konden we teksten lekker strak overtrekken op de doeken. Onder het in koeienletters geschilderde ‘Samen staan we sterk” hebben we de website gezet.

De aanwezigen dachten ’t klusje met het wat beperkte groepje dat er al was te moeten klaren, maar gelukkig kwam al snel de versterking. Dit had tot gevolg dat we het binnenpleintje van MKZ overnamen en er een heuse werkplaats van maakten. Het “Samen sterk”-doek verplaatsten we naar buiten en kleurden we daar in. Eén deel van de klussers hield zich bezig met de borden. Door uit plastic het logo van Vloerwerk te snijden konden we de vaart er in houden. Sommige klussers kwamen zelfs spontaan met het idee om nog een spandoek te maken. Voor de vormgeving pakten ze een element uit de vloerwerk poster, de silhouetten die hand in hand staan met werkgereedschap.

Ondertussen was de kookgroep van die dag bezig met het eten. Voor €5,- p.p. kun je regelmatig ’s avonds een hapje eten in de MKZ. Dit eten wordt telkens verzorgd door een andere kookgroep en de opbrengst gaat naar iets waar zij voor staan. Het eten beviel ons uitstekend en de sfeer zat er goed in in de MKZ. Bij elkaar genomen hebben we best wel wat voor elkaar gekregen. Ook hebben we elkaar wat beter leren kennen, wat wel zo handig is als we samen actie willen gaan voeren.

Dit bericht zit in:

Categorie: Algemeen

Tag: oprichting, sociaal